Pak de Passie

Movisie heeft een nieuw interessant werkboek op de markt gebracht dat zich richt op het opsporen en ter sprake brengen van de inspiratie van mensen om als vrijwilliger iets te doen voor anderen, een project aan te pakken of zich druk te maken om een bepaald ideaal. Het boek is bijzonder op twee manieren. Het besteedt veel aandacht aan het functioneren van sociale media in het ontstaan van nieuwe initiatieven en groepen. Als voorbeeld wordt steeds genoemd wikipedia dat geen duidelijke leiding heeft, maar ontwikkeld wordt door de gebruikers met elkaar. Het medium, zo stellen de schrijvers is op deze manier ook zelfreinigend. Beledigende teksten worden snel ontdekt en verwijderd. Vergelijkbaar ontstaan op deze manier ook nieuwe sociale initiatieven, tijdelijke projecten, groepen. Het is aan de klassieke verenigingen om deze losvaste binding van mensen te integreren in het bestaande vrijwilligerswerk.

Het tweede bijzondere is hoe het boek tot stand is gekomen. Via mail en andere clouddiensten zijn de losse artikelen aangeleverd door een brede groep schrijvers die een bepaalde deskundigheid hebben of een bepaald inzicht uitwerken.
De schrijvers hebben een goed gevoel voor sociologische trends en hoe mensen van nu zich betrokken voelen. En er worden suggesties gedaan aan besturen om hun organisaties passend in te richten. Boeiend materiaal dat goed gebruikt kan worden door opbouwwerkers, beleidsmensen van vrijwilligersorganisaties en andere geïnteresseerden. Het boek kost €6,95 maar is ook te downloaden op de site van Movisie.

Zie Movisie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s